Blå och grå nyanser samt flyktig tanke om att göra bostadskarriär

Grått garage med runt fönster

Enligt Nordsjö så kommer det att vara blåa nyanser som dominerar ett tag framåt i tiden (no shit Sherlock;) och Denim Drift är Colour of the Year 2017. Event för särskilt inbjudna idag i Stockholm. Säkert trevligt, men jag är inte där. Jag är hemma och har finaste huvudrollen som den ömma modern med stil och stolthet och jag förintar varenda bacill som kommer i närheten av vårt hus med min laserblick. Allt för att mannen ska kunna skickas över Atlanten i prima skick till helgen.

Vi har målat en del i sommar, dock inte något blått utan grått. Garaget har blivit en nyans mörkare grå. Vår husfasad är till absolut störst del i tegel och det är som det är. Jag har en hatkärlek till vår fasad men är nöjd med hur vi fångar fogarnas nyans och ger huset ett lugnt och genomtänkt uttryck trots materialkrockarna vi dras med.

utestol

Vi pratade om att göra bostadskarriär här om dagen och konstaterade att vi som köpte hus för 15-16 år sedan fått en helt annan start i den karusellen än de som tar sitt första steg idag. Vilken galen utveckling det har varit ändå. Just vi har blivit fast i det hus vi klev in i med nyfödd kolikbebis i famnen för 16 år sedan och det känns i hjärtat som om vi blir kvar ett tag till.

Vi kan med andra ord inte riktigt sälla oss till skaran av bostadskarriärister som exempelvis den här tjejen som i en intervju på bloggen Odds & Ends avslöjar att hon minsann har bostadsbyte på gång. Igen. Att hon bara orkar tänker jag som själv kan tycka det är jobbigt att bara packa i och ur en resväska. Fast jag är inne på andra (tredje?) varvet renovering av mitt hus å andra sidan…

signature

2 comments

 1. Jag vet inte om det är för att vi hela tiden haft barn under tiden vi bott i huset. Men vi har inte alls hunnit långt. Jag hade gärna renoverat mer men samtidigt så har jag en man som inte alls är intresserad av det. Vi hade planen att vi skulle göra badrummet men ett kommunalt avlopp a 230 000 kom i vägen. Men jag är glad ändå att barnen får mycket tid och vi lägger mycket av pengarna på att få ner lånet samt sparar vi massor. Jag vill helst inte låna om jag inte måste.

  Så fint det blir med grått. Och vet du… Jag drömmer mig bort varje gång jag kör förbi femtiotalsvillorna i tegel och tänker att det vore så mysigt att inreda i lite murrigt Mad men.. Alla hus har sin charm.

  1. Ni gör kloka val som känns rätt för er, det hoppas jag att vi alla kan få landa i. Att renovera och stå i är lika betydelselöst som betydelsefullt egentligen, det är så mycket annat som spelar störst roll i livet. Så klart.

   Jag funderar då och då ganska intensivt på det här med lusten att fixa och dona här hemma. Vad betyder det? Varför tycker jag det är så kul? Jag landar nog i ganska okomplicerade svar för det mesta. Jag tycker det är kul. Rätt och slätt. Kanske kan det vara så simpelt…och kanske ska det så förbli. Att överanalysera är något jag försöker minska, det är också en av mina laster nämligen 😉

   Tack. Ja det gråa blev sannerligen bra och visst är det fint att fantisera när man går förbi ett hus… Det är också rätt och slätt KUL.

   Kram Tina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *