Fotokonst, mönster, blå soffa och ord som skaver och läker

Vi håller en utmaning varsamt i våra händer och strösslar vårt gemensamma instagramkonto Days & Weekends jag och Weronica som jag tidigare nämnt. Här får ni några av mina bilder och bidrag i ett annat sammanhang och ändå inte. Bildkvaliteten är ju så som den blir när den kommer från mobil och instagram, men ändå. Varsågoda.

koksvaggen-tom-och-gra

Det är verkligen ganska många år sedan vi tapetserade vårt kök i grått och valde att bryta av den största väggen med två olika nyanser av samma tapet. Har alltid gillat det. Det har  gett mig en tydlig inramning och lockat till förändring på samma gång. Detta har ju lett till att det som jag skrev på instagram finns oerhört många små hål och spiksår, revor efter nålar och lite skav här och där. Inte drömväggen för perfektionisten med andra ord. Idag är den tom, men väntar på mängder av fotokonst. Både min egen och andras. Vänta bara…

gillestugan-soffan

Vi snackade mönster den 10 oktober och jag blir alltid så kluven. Jag blir handlöst förälskad i mönstrade tapeter och kan nästan inte sitta still så fint kan jag tycka att det är. Ändå är vi riktigt fega och vita på våra egna väggar. Än så länge i alla fall ska jag nog faktiskt tillägga. För kanske så har vi lite mönster på gång snart. Men i väntan på mönster på väggarna gillar jag till exempel mina kuddar som dräller i mysigaste hörnet.

min-bla-soffa

Här står inget på rätt plats på bänken under tv:n. Men det struntade jag i. Ganska länge faktiskt. Tränar lite på att stå ut med oordning här hemma. Kan vara en bra talang att utveckla. Efter dryga fyrtio år så borde man kanske behärska det sa en person nära mig. Klokt kanske tänkte jag och började genast öva på det. Så där satt jag, i min blåa soffa och käkade lite för mycket godis och tyckte att det var perfekt eftersom den dagens tema var DÄR JAG SITTER

Förresten, har någon mer än jag märkt att supergodisen Marianne numera har krympt!? Eftersom jag satt i en soffa som ju är inredningsrelaterad när jag upptäckte denna smygförändring så skulle jag gärna vilja veta om Martin skulle hissa eller dissa det om han skulle råka ut för samma insikt?

Jag är själv aningens ambivalent i frågan kring om det är bra eller dåligt att godiset jag mular i mig har blivit mindre per bit. Dock är jag glasklar kring vad jag tycker om det faktum att Martin numera återfinns som krönikör hos Residence.

sovrummet

När jag tänker efter så är vi ju lite ”mönstriga” här i sovrummet. Vilda som attans med den drivvedsbetsade byggplywooden. Den har jag också gillat väldigt mycket och ganska länge. Det är fortfarande inget fel på den. Inte alls. Förutom att vi från och med någon månad har en ljuvlig heltäckningsmatta på golvet som är grå. Väggen är mer beige. Ni fattar va. Det matchar ju inte riktigt som jag vill.

Men här ser maken inte alls samma problem. I hans ögon sticker och skär det inte alls med samma intensitet som det gör hos mig. Jag lider. Det gör inte han.

garlic

Jag gick ju på keramikkurs för ett tag sedan. Gjorde bland annat detta fatet och ytterligare några lite större varianter. Är galet sugen på att se till att få möjlighet att öka på den familjen något. Keramik är verkligen bland det roligaste du kan syssla med. Så. Nu bestämde jag mig precis för att ragga plats på en keramikkurs snarast möjligt. Dessutom kom jag på att jag måste köpa en ny vitlökspress. Den förra bara sprack här om dagen. Har någon tips på en bra och snygg sådan?

samling

Jag samlar det som inte kan sparas. Lindar in, släpper fritt och låter det växa vid mitt hjärta. Håller luften i andetag aningens för länge vissa perioder och glömmer helt att söka syret vid ett annat ögonblick.

Att samla kan göra ont. Välja ut och plocka bort. Bjuda in och skrämma undan. Ibland blir jag lika vilsen som beslutsam.

Jag plockar återigen upp det som tappats och inte kan sparas. Kramar, värmer och slipar bort de vassaste hörnen. Sen lindar jag in och släpper fritt.
Igen och igen, för jag har kanske inget val.

Nu ska jag ut och möta lördagskvällen i vårt spabad. Med bubbel både runt ikring mig och i glaset minsann. Hoppas du får en lika fin kväll som vi ska ha.

 

signature

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *