Helena på Mormorsglamour har en sån där bloggblomma…

Bild lånad av Helena Nord/mormorsglamour

Jag skrattade till lite härom dagen när jag var inne hos Helena som bloggar på Sköna Hem med sin fina Mormorsglamour. Hon skrev nämligen  om en blomsterhandlare som hade utbrustit i en aningens negativt klingande kommentar gällande ”bloggblomma” Läs mer här >>

För just hen så var det uppenbarligen inte speciellt positivt att uppmärksammas bland bloggar. Men va tråkigt tänkte jag. Så tänkte jag en gång till och tyckte fortfarande det var tråkigt såklart men blev sen lite fast i ett tankeflöde kring det här med vad som blir populärt eller inte. Jag undrar om vi bloggare som hänger  mycket ute på nätet blir lättare påverkade eller rent av har svårare att ta till oss nya saker.

Om jag utgår från mig själv så känner jag både och faktiskt. Jag var till exempel ganska väldigt snabb på att börja söka med ljus och lykta efter blomman ”Elefantöra” när jag blev påmind av denna barndomsblomma för ett tag sedan då  den dök upp som vanligaste stylistgrönskan. Men sen var jag  väldigt svårflirtad när det gäller koppar som vi sett så mycket av de senaste åren nu. Inte heller springer sprang jag och köpte Olle Eksells Cacaoögon eller skavda träskyltar med fina ord. Men för varje gång jag nu ser en matta i blekt patchwork likt den Jannice visade från Room by Sofies hem häromdagen så slår min vill ha-mätare i taket. Om jag nu till slut köper en så är det tack vare att jag sett den sortens matta så mycket på olika bloggar och i andra sociala medier.

Så jag påverkas lätt gällande vissa saker, medan jag i vissa fall hinner tröttna på saker som valsar runt på bloggar innan jag ens funderat på inköpsställe. Hur som helst så betyder det mycket att få synas på bloggar. Om man då inte råkar vara en stackars Rosenskärm då. Det kan ju inte vara kul att kallas för ”sån där bloggblomma”. Nä fy.

signature

2 comments

 1. Haha… vad kul det var att läsa sin historia skriven i andraperson 🙂
  Håller med dig helt, det är klart att man sollar bland trenderna och oftare än man köper trendiga saker köper man med hjärtat… eller egentligen alltid med hjärtat men ibland råkar det vara så att det är trendigt.
  Kram
  Helena

  1. KUL! Ja det var en så lättsam och lättapplicerad liten historia med stort mått humor du bjöd på:) Ruskigt fina bilder också så klart, Helena!

   Så klart tänker vi lika och olika på samma gång när vi sållar bland allt vi överöses av. Tur som sjutton att vill-ha-genen tillika shoppingfantasten i en inte triggas av allt snyggt…. ojojoj…

   Kram

   ps. Ska du till Göteborg 9-10/10 ? I så fall ses vi. Om det är till samma event vill säga så klart 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *