månadens lista | december 2016

december-2016

December du…

December du varma mörka, du höga låga. Du som rymmer så många tankar och önskningar att du nästan borde skämmas. Är det rimligt att väga in så mycket i en enda liten månad vart eviga år kan man undra. Mår vi verkligen väl av att djupandas endast när vi kommer ihåg att påminna oss om det, är det nyttigt att ens försöka nå ända fram till bilden som tycks gäcka oss alla och en var?

December du varma glimmande, du stora omslutande. Det som inte rymms i din famn kanske inte är av så stor betydelse. Allt får kanske plats om vi bara vill, stort som smått. Det spänner kring bröstet av isande kristaller och milda önskningar, allt reflekteras i stjärnans sken. Är vi bara nära och låter axlarna sänkas i takt med toner från traditioner vi åter valt att älska, så ser vi det vi vill se.

 

Viktigt

ingenting_roda_korset

Jag önskar mig ärligt talat en hel del materiella ting. Samtidigt vill jag inget hellre ha än just Ingenting. Jag behöver som tur är inte välja, det ena behöver nödvändigtvis inte utesluta det andra. Jag vill gärna både få och ge bort Ingenting i år också. Kommer du göra det också?

Stil

humanoid_koto

Allt annat än klassigt julrött. Men nog är det december som puttar mig mot dessa nyanser ändå. Jag är dock alltid svag för matchning ton i ton och faller lätt för set. Jag har också hittat en del fina saker här hos Daisy Grace.

 

Att läsa

allt_som_blir_kvar

Jag har tonårsdöttrar och känner mig på så vis nära denna bok. Älskar språket men föll inte pladask för slutet. Men jag tycker verkligen att det är en bok du ska läsa om du gillar när språket är direkt och magiskt i sin vackra och bitterljuva enkelhet. Allt som blir kvar av Sandra Beijer

 

Inspiration

koksbank_skandiamaklarna

Sedan vi var i Visby och hängde på Visby creperie & logi i somras så har vi pratat om att vi ska platsbygga en bänk i vårt kök. Så när jag kikade in hos Ulrika häromdagen och såg dessa mäklarbilder så aktiverades tankarna jag vill sätta igång med det projektet så fort helgerna är över.

 

Bloggvärlden

hanna_wendelbo

Energiska och härligt inspirerande Hanna Wendelbo-Hansson har under många år gjort världen vackrare genom att designa tapeter hos såväl Borås Tapeter som Sandberg Wallpaper. Men nu har hon tagit ett djupt andetag och hoppat rakt ut i den spännande frilansvärlden. Hon har också börjat blogga hos Designbloggarna och hennes nya blogg Hannas Gröna Rum kvalar omedelbart in på min bloggar-jag-inte-vill-missa-lista. Heja Hanna!

 

Blommor

mina_hyacinter

Jag har sannerligen varit ovanligt blygsam än så länge gällande säsongens blommor. Lite hyacinter av den mer diskret doftande sorten har dock blivit omsorgsfullt omslutna av mossa från favoritdungen och det visade jag här om dagen på mitt Instagram. Men visst kommer också jag frossa och skapa praktfullt inför kommande helger med bland annat Weronicas buketter i minnet.

Musik

Det är inte många dagar kvar till det som med största sannolikhet kommer att bli en av de starkaste konsertupplevelserna jag  någonsin kommer att få. 17 december och Kents allra sista spelning. Ses vi?

 

Citat

pippi_citat

Precis så vill jag tänka.

signature

3 comments

    1. Tack Annelie!
      Ja den boken var fin. Vi som har tonårsbarn känner nog allt lite extra för den 🙂 Den är lättillgänglig och som bäst när man är nära handlingen tror jag. Som vanligt:)

      Kram Tina

  1. Det var en fin lista. Jag är glad att jag tog tid att läsa den. Nu ska jag fortsätta städa ur, städa upp, fixa till, ordna, komprimera, välja ut, sätta fast och vänja mig vid tanken att vi snart har ett nytt litet hem. Glad och god jul till dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *