Söndagsbilden | slutet blir till början

en_slinga_humla_i_vardagsrummet_tinasundling

Att skilja ett par slingor humle från dess moder är ganska hjärtskärande. Har du gjort det nån gång? Man känner verkligen hur innerligt fel det är att plocka bort stjälken och bladen från dess ursprung. De klamrar sig fast med stor framgång in i det sista, man får lirka vira upp och till sist riktigt slita.

Det kan kännas lite så på en söndag. Återigen sjunker en helg in i helheten och de möjligheter veckan bjöd på summeras. Helgen börjar suddas i kanterna och kommande vecka börjar ta plats. Det gäller att släppa de lediga dagarnas mjuka kravlöshet och peppa vardag. Ibland har jag känt mig som en slinga humle. Men faktiskt inte denna söndag. Tvärtom!

Jag har haft en fantastisk vecka. Utmaningar som fått mig att växa och en av dem känns bara finare och finare ju mer jag tillåter den att landa in och få rätt plats i mig. Med mig därifrån fick jag ärligt talat mer än jag först förstod, det växer fortfarande inom mig på något sätt. Bland annat mängder av tips på olika människor, podar, böcker och filmklipp som jag har att sortera och tillägna mig inom den närmsta tiden. Ett par länkar som jag faktiskt tror kommer beröra dig mycket vill jag dela på stört. Brene Brown: Styrkan i sårbarhet och Brené Brown: Listening to shame Fantastiskt bra!

Dela gärna med dig av de tankar du får när du lyssnat.

 

signature

5 comments

  1. Ja men så är det ju… Men man kan ju inte låta bli ändå… Att vi njuter så otroligt av dess ljuvlighet gör det till en handling av kärlek, eller hur 😉

 1. Brené Brown är en stor favorit hos mig. Hennes sårbarhetsföreläsning tror jag slår an strängar hos framförallt kvinnor i många olika kulturer. The gifts of imperfection läste vi i bokklubben jag var med i då vi bodde i USA. För mig var den ännu starkare och jag fick verkligen igång tankar både om mig själv och andra som har hjälpt mig framåt på olika sätt. I dagens samhälle är det så lätt att jämföra sig med andra vare sig man vet att det mest bryter ner en eller ej. Jag försöker numera tänka på vad jag har att vara tacksam över och vad jag kan hjälpa andra med istället på vad jag inte är bra på och vad jag inte har tillräckligt av. Life changing for sure! Har du inte läst The gifts of imperfection har du en fin stund att se fram emot… Trevlig vecka!

  1. Hej,
   Men så glad jag blir när också du hyllar Brené Brown som förvisso är en alldeles ny upptäckt för mig men som redan fått betydelse. Jag ser fram emot att ta del av allt hon delat med sig av och är övertygad om att det kommer få betydelse för mig. Både i stort och smått.

   Tyvärr har jag ingen bokklubb i min närhet vad jag vet. Det hade varit så kul att vara med i en sådan. Är det lite så som man tror undrar jag? Som man ser på film och läser i romaner;) Haha, stor variation så klart, det förstår jag.

   Jag önskar dig en trevlig vecka likväl och är så glad i de ord du tar dig tid att ge mig. De betyder mycket.
   Tack!

   1. När det gäller bokklubbar så har jag varit med i flera olika under olika skeden av livet och de har alla varit olika! De har varit givande och utmanande på olika vis, både socialt och intellektuellt… Min syster blev så inspirerad av en av de senaste bokklubbarna jag var med i, en där vi läste den franske filosofen Montaignes texter och diskuterade dem i ljuset av samma ämne i modern tappning, att hon bestämde sig för att starta en egen bokklubb. 😀

    Hoppas att du får möjlighet att ”bokklubba” någon dag. Jag rekommenderar det varmt. Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *