Tiden, ljuset och det gedigna

humleranka-med-visset-blad-tinasundling

En vecka. Ett andetag, en evighet. Att längta krymper och sträcker på samma gång.

Jag blir lite vilsen men lycklig när jag ska låta tidsskillnaden bli begriplig när mannen landar hem efter en vecka. Visst är det knepigt, att på riktigt förstå flygtider med stora tidsskillnader. Lika knepigt det är att med liten marginal trilla på plats i den aktuella dygnsrytmen. Jag har alltid tyckt det är svårt.

gra-jarnsang

Och så var det detta med ljuset. Alltid tänker jag på ljuset och sannerligen är höstens ljus mitt favoritljus. Liksom vårljuset, midsommarnattens ljus, vinterdagens ljus.

Här ovan faller ljuset på vår obäddade gästsäng. Hoppas vi snart får tillfälle att bädda den.

skuggspel-vid-gammal-dorr-tinasundling

Vidare träffar ljuset sidan på det skåp vi byggde för att rymma vår första dator. Ni må tro att det är djupt, herre min skapare va stora de första bildskärmarna var. Lustigt så här i efterhand kan man tycka.

Vi utgick från en gammal dörr. En viktig dörr. En av få saker som jag fick med mig från mina morföräldrar när deras hem slutade att existera. Jag tycker om min dörr, och tänker på morfar varenda gång jag öppnar den. Faktiskt så tänker jag ganska mycket på allt möjligt när jag öppnar skåpet. Där i har vi lite leksaker, pärmar med viktigheter och sparade små ting.

Jag tror att jag alltid känner något litet minne glimta till när jag är där och framför allt minns jag mig själv och min älskade man. Jag minns hur vi kom på att vi skulle bygga det här skåpet och hur kul vi hade och hur nöjda vi blev. Jag minns också hur galet tungt det är när det ska flyttas. Det är gediget om man säger så. Liksom minnena det rymmer.

Idag välkomnar vi Jenny hit till oss på Days & Weekends. Henne har jag lärt känna på Instagram och jag ser mycket fram emot att få följa hennes blogg. Säg gärna hej till henne när du får möjlighet!

signature

3 comments

  1. När jag ser det där skåpet och hör historien bakom det kan jag inte låta bli att dra paralleller till Narnia. Har ni provat att ta er dit någon gång? 😉

    För övrigt älskar jag också ljus och hur det skiftar med olika årstider och tider på dygnet. Det här är min favorittid på året och jag njuter av allt från perfekt temperatur till hög luft och vackert ljus. Ha det gott!

  2. Men visst har vi pratat om vårt skåp som magiskt och fullt med sagor… Ett tag var det så fullproppat att det inte riktigt ville förbli stängt utan gled upp när vi försökte stänga det. Då var tankarna på Narnia sannerligen tydliga och vi tyckte det var lite spännande. Barnen var till och med lite smårädda att gå förbi det ett tag 🙂

    Jag hade gärna velat ta mig dit och jag tycker att den sista sekvensen i filmen, den som kommer efter eftertexten och dörren glider upp är underbar. Jag får gåshud bara jag skriver om det här nu 🙂

    Ha den finaste dagen! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *