Utanför mitt hus | Att ha ett hörn med extra allt

black_viol160831

En något storslagen och högt flygande rubrik kan tänkas. Men vet du. Det känns ändå nästan som om det där lilla hörnet i vår trädgård har extra allt. I alla fall otroligt mycket av just det som jag tycker om. Som min familj tycker om och mår bra av.

badet_fran_tradgarden

Kanske är det alla tidiga och planerande tankar vi ägnat hörnet som gjort att det har blivit så lätt att tycka om det. Det här med att det vuxit fram under en sådär lagom lång tid. Det har inte hastats och jäktats utan vi har funderat och planerat. Jämfört och övervägt, ritat och mätt. Bestämt oss tillsammans och ändrat oss. Kanske var för sig ett litet tag, men alltid har vi enats och landat i exakt samma nöjda tanke. Exakt sammanfogade.

detalj_trall_bad_160831

Min man är ända i själen finurlig och noggrann. Han är händig och har världens vackraste leende. Dessutom är han så skicklig i det han tar sig för. Se bara på hur han satte samman sargen runt vår trall. Så klart skulle det vara precis så.

badet_fran_dorren_2

Nu väntar själva trädäcket på att oljas in och bli grått. Det kommer bli mycket flottare då, det påpekar den engagerade dottern med stora bokstäver och jag håller med. De stora gamla kullerstenarna som är varma av solen långt in i sensommarnatten har vi lagt ner för tredje gången i vår trädgård. Oj vad dom har burits runt med krumma ryggar och trötta armar genom åren. Den mjuka bågen de landat i denna gång tror jag kommer hålla dom just precis där dom är. Jag tycker dom är så vackra.

Själva spabadet är naturligtvis inget vidare värst fint att se. Tvärtom. Men allt det som det innebär, det har jag handlöst förälskat mig i. Värmen, avslappningen och alla samtal vi har där. Hit är det inte möjligt att ta med någon iPhone.  Vi tar oss hit en stund i sort sett varje kväll. Inte alltid alla och inte alltid samtidigt. Men ändå.

 

signature

6 comments

  1. Emma,

   Vilket minne du har 🙂 Visst är det så att vi har så fina hörn också på våra odlingslådor. Det är det där lilla som gör så mycket för helheten tycker jag. Jag gillar det i alla fall väldigt mycket 🙂

   kram

 1. Hej, och ett så fint inlägg om er hörna i trädgården!
  Att få till det snyggt och som man vill ha det,kräver sin tid….och ni har verkligen lyckats. Och hur fint var inte sammanfogningen på sargen, det är en sådan detalj som sätter stilen!
  Så fint och inspirerande…och kan tro att de är ljuvligt att sjunka ner i badet, vilket väder än årstiderna bjuder på!
  Kram och fin kväll till dig!
  tina

  1. Hej Tina

   Tack för dina uppskattande ord! Jag kan inte annat än att hålla med om att det känns som om vi fått till vårt lilla hörn på ett sätt som passar oss så fint just nu. Det är verkligen ljuvligt att ha ett alldeles eget litet ”spahörn” att koppla av i och få ett uns av lindring för spända muskler. Då och då också en omfamning av det själsliga när himmeln ovan är stjärnklar och blinkar mot mig…

   Önskar dig en fin start på september <3

  1. Tack!
   Va glad jag blir när ni tar er tid att skriva några rader:)

   Men så som ni har det möjliggör ju helt andra guldkorn att landa i för avkoppling och allmänt mys:)

   Spabad på däck, det låter verkligen som den ultimata drömmen, vatten på vattnet liksom. Jag får nästan lite glad hjärtklappning av den tanken 😉

   Hoppas ni får en fin start på september | Tina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *