Utanför mitt hus | lagerblad och solcellslampor som inte vill lysa

lagerbladstrad_uteplats_tinasundling

Hos mig är solen vänlig och septembermåndagen fantastisk. Lagerbladsträdet skjuter rotskott precis hela tiden och det beror visst på att det egentligen är en flerstammig buske. Visste du det?

Jag har försökt att ta tillvara på skotten och hoppats de skulle vilja utveckla rötter när jag satt dem i vatten. Utan resultat tyvärr, men kanske kan det gå om man sätter dem direkt i jord tänker jag.  Är det någon av er som lyckats?

badet_och _lampor_som_skymtar

Vi köpte ett glatt gäng solcellslampor i början av sommaren som jag tyckte var ganska fina. Tänkte att de skulle vara milda i sitt ljus och sköna att ha vid spabadet. Där vill vi ha ett diskret ljus som lätt ska kunna stängas ute när man sluter ögonen och svävar i väg i både livliga samtal och sköna meditativa tankar.

Tyvärr var det  ingen vidare kraft i dem, och de flesta orkar inte mer än att blinka till under en halvtimma när mörkret sänker sig. Synd, jag hade sett framför mig små milda ljuspunkter både i vår blodlönn och i vårt äppelträd. (Jag har flyttat på dem flera gånger för att se till att solen ska komma åt och ladda dem, men de tycks inte vara sugna på att lysa något vidare för oss hur som helst.) Det får nog bli någon form av ljusslinga som kopplas till en dimmer tror jag.

Lite bloggkärlek så här en måndag behöver vi väl alla också tänker jag. Och detta mina vänner kommer många av er att tycka mycket om tror jag. Jag fann henne så sent som i morse  och jag ska ta en stor del av min ”läsa-blogg-tid” senare i kväll till att läsa i kapp. Hjärta på denna!

ohsosensitive

Klicka på bilden

 

 

signature

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *