Vit sammet, mörkläggningsgardin och tips på fin novell

vit_pane_vit_soffa_skymt_av_braskamin_tinasundling

Ingen vågar klaga på värmen som ihärdigt smeker oss på kinden långt in i september. Men själv kan jag stundtals bli lite förvirrad och undrar för en sekund vad jag ska göra med värmen. Jag är inte otacksam, nej tvärtom och jag känner att jag aldrig vill dra igen dörrarna som står på vid gavel. Men ändå.

Soffhörnet och braskaminen här ovan får klara sig ensamma lite till verkar det som. Men jag tycker om att de finns där och väntar. Dessutom har jag en ny läslampa att sätta upp just där i hörnet när jag får lust. Det blir ju kul tänker jag.

tidningshyllan160831

Vi har bytt fönster och satt in helglasade dörrar på fyra ställen i vårt hus så ljuset flödar och projekten tar aldrig slut. Och det kan delvis bero på värmen. Jag har liksom inte ro att slutföra saker inomhus. Känner både oemotståndlig lust att vara ute, och ett uns av det där typiskt svenska tvånget att ta tillvara på varje liten möjlighet att vara ute. Det är ju så långa perioder då vi inte är fullt lika väl omhändertagna av fru väder och fröken vind när vi sticker näsan utanför dörren.

På bilden  står rullar med mörkläggningstyg och vitt sammet. Som tur är så har jag sytt färdigt gardinerna och sovrummen blir mörkare än mörkast trots mera glas. Fantastiskt att sova med ordentlig mörkläggning det må jag säga. Men att sy de där sista kuddarna och plocka undan rullarna. Det tycks svårt i den ljumma septembersolen. Jättesvårt.

de-bla-skorna-novellix

Däremot var det inte det minsta svårt att tycka om  Linda Olssons De blå skorna. Läs eller lyssna på den. Den var fin och jag är glad för din skull som antingen har upplevt den redan eller som har det framför dig.

signature

5 comments

 1. Jag undrar så om jag kommer att orka engagera mig till hundra procent i vårt kommande nya hem… Det känns som att jag har flyttat för många gånger ut från och in i olika hem. Varje gång brukar jag ta vad jag/vi har och skapa ett hem oavsett hur lite som kommit med från det gamla, men den här gången orkar jag knappt ens tänka mig fram till dagen då det är dags att ta itu med alla flyttkartonger och gamla flyttskadade möbler… Phu!

 2. Har du sytt mörkläggninsgardiner i vit sammet? Det skulle jag gärna vilja se hur de ser ut! 🙂 och var du har hittat tyget nånstans?

  1. Hej Maria

   Vi har börjat ge våra sovrum lite omtanke och har bland annat lagt in världens skönaste heltäckningsmatta i vart och ett av våra tre sovrum, och som så många andra satsat på att få till lite ”hotellkänsla”. Sammetsgardiner som täcker båda sidorna om fönstren, dimbar belysning bakom kornisch och kompletterade med en separat mörkläggningsgardin. Jag hade först fått för mig att jag skulle fodra sammetsgardinen med mörkläggningstyg men det blev jag avrådd i från och det hade inte funkat, så den är separat.

   Vi hittade prisvärda sammetstyger och mörkläggning på metervara i Kinna på ”Skroten” http://www.skroten.se/ Ger ett minst sagt ”skrotigt” intryck, men stort prisvärt utbud och duktig personal:)

   Bilder ja. Jo det kommer nog allt att dyka upp lite bilder på våra sovrum så småningom 😉 Håll utkik!

   Ha en fortsatt fin september Maria!

   //Tina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *